Home » Over NBE Global

Over NBE Global


NBE (Nordjysk Bioenergi) uit Denemarken, is een prominente marktleiderNBE op het gebied van productie van kleine commerciële houtpelletketel systemen.

NBE is opgericht door Kim Gregersen en Jannich Hansen, twee vooruitstrevende ondernemers die het hoofd wilden bieden aan de  stijgende kosten van stookolie (relatief meer gebruikt in de Scandinavische landen dan bij ons in Nederland) en aan de schadelijke effecten ervan op de natuur.

In 1999 besloten de twee vrienden om hun aandeel te leveren om hieraan wat te doen. Opererend vanuit een garage in Noord-Jutland Denemarken, begonnen de twee verschillende vormen van alterna-tieve brandstoffen en brandertechnologieën te installeren en te verkennen waarbij zelfs experimenteren gedaan werden met visolie als brandstof.  Echter, na veel overwegingen en experimenten concludeerden ze dat een houtpelletbrander het best haalbare alternatief was om te concurreren met olie. Dit omdat houtpellets in gebruik veel goedkoper zijn dan stookolie, vaak zelfs meer dan 50% goedkoper.  Daarnaast zijn houtpellets zowel CO2 neutraal als een bron van hernieuwbare brandstof.  Houtpelletketels bestonden al wel vanaf begin 2000 maar waren veelal veel te duur. Kim & Jannich zagen dat ze op basis hiervan een kwaliteitsproduct konden maken die voor iedereen betaalbaar zou zijn.  Het was dit besef dat het echte begin van NBE markeerde.

Intussen heeft NBE meer dan 50.000 systemen in het veld staan en heeft 60-70% marktaandeel vergaard in Denemarken alswel ongeveer 10% wereldwijd.  Dit succes is te danken aan hun visie bij de oprichting van de onderneming om klanten de absoluut de beste waar te leveren voor hun investering. Dit vereist doordachte en elegante productontwerpen, snelle integratie van nieuwe technologieën en internet mogelijkheden, “state of the art” productiemethoden zoals las- en buigtechnieken door middel van robots, die allemaal bijdragen aan zowel de hoge betrouwbaarheid van het product als de betaalbaarheid.

Bezoek de website van NBE-Global de fabrikant van RTB houtpelletketels

Scroll To Top